2016. október 10., hétfő

Cseresznyedzsemes-pillecukros palacsintatorta.




A megunhatatlan palacsinta, melyet szerintem nincs is olyan aki ne szeretne, vagy éppen ne sütött volna már. A kisült palacsintákat ízlés szerint különböző töltelékkel tölthetünk meg, nálunk pl. a túrós, a lekváros, és a kakaós a nyerő. A napokban újságlapozgatás közben rábukkantam egy palacsintatortára, melynek a tölteléke pillecukorral készült. Mivel szeretem az új ízeket kipróbálni, így hozzá is láttam a palacsintasütéshez, majd a töltelék elkészítéséhez. A palacsintával nem is volt gondom, viszont a pillecukor eme felhasználásához csakis nyugodt pillanataikban fogjunk hozzá. A kissé ragacsos masszával dolgozni, bizony türelemre van szükség. Viszont az elkészült krém nagyon, de nagyon finom. Szeletelés után pedig a "ronda, de finom" kategóriába sorolnám, így gyorsan meg is ettük, hogy ne is lássuk.......





 Hozzávalók a palacsintához:

20 dkg liszt
2 db tojás (nagy)
2 tk kristálycukor
csipet só
3 dl tej
1,5-2 dl szénsavas ásványvíz
olaj a sütéshez


A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, és a kristálycukorral, majd adjuk hozzá a tejet is.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd kezdjük el összekeverni. Keverés közben adagoljuk hozzá a szénsavas ásványvizet, majd addig keverjük, hogy egy sima masszát kapjunk.

Ezután olajjal vékonyan kikent palacsintasütőbe süssük ki a palacsintákat, majd hagyjuk teljesen kihűlni.




Cseresznyedzsemes-pillecukros töltelék hozzávalói:


2-3 ek cseresznyedzsem
20 dkg pillecukor
1 ek tej
1 cs vaníliás cukor
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 dl Hulala (v. habtejszín)


A vajat keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a cseresznyedzsemet is.

A pillecukorhoz adjuk hozzá a tejet, majd állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon addig melegítsük még teljesen felolvad. Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük ki annyira, hogy még kissé folyós legyen, és könnyen tudjunk bánni vele.

Ezután adjuk hozzá a cseresznyedzsemes keverékhez, és robotgéppel keverjük alaposan össze, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a lehűlt krémhez.

A teljesen kihűlt palacsintákat cseresznyedzsemes-pillecukros krémmel addig rétegezzük még el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére palacsinta kerüljön, melyet ízlés szerint egy kanál krémmel, vagy cseresznyedzsemmel díszítsünk. 

Az elkészült palacsintatortát éles késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése